Hertz are probleme in SUA

Compania americana Hertz a cerut sa intre in faliment pe 22 mai 2020, motivand ca activitatea i-a fost grav afectata de pandemie. La momentul respectiv, a aratat ca intentia este sa ramana operationala in timpul procedurii, uzand in continuare de fonduri de un miliard de dolari. De asemenea, in context se sublinia ca doar activitatea din SUA i-a fost afectata, nu si cele din Europa, Australia si Noua Zeelanda.

Cauzele falimentului Hertz sunt motiv de discutie la nivel global

Impactul acestei stiri a fost de proportii, avand in vedere ca Hertz este una dintre cele mai mari companii de inchirieri auto din lume, fiind infiintata in anul 1918 la Chicago. Stirea a surprins, bineinteles, si echipa Sibiu-Rentacar.ro care, in acest context a cautat cele mai importante informatii din propriul interes, insa si pentru a le oferi tuturor cititorilor nostri.

Stirea este intr-adevar de impact major. Hertz detine 700000 de autoturisme si este evaluata la 19 miliarde de dolari. In intreaga lume exista 12000 de agentii francizate Hertz fiind, de asemenea, o companie pionier in industria de inchirieri auto.

Desi sunt opinii care sustin ca problemele ar fi aparut inainte de pandemie, cand acumulase o datorie de 12 miliarde de dolari, Hertz isi motiveaza decizia si subliniaza ca i-au scazut mult veniturile si rezervarile de masini in perioada recenta, in timpul pandemiei. De altfel, inainte de a solicita sa intre in faliment, compania a concediat nu mai putin de 12000 de angajati si a plasat in somaj tehnic alti 4000.

Motivele pe care le invoca Hertz sunt credibile din punctul nostru de vedere, intreaga piata de servicii inchirieri auto fiind seios afectata in aceasta perioada. Desi la un alt nivel, afectate au fost si companiile mici si mijlocii de profil. Noi, de exemplu, am putut sa observam impactul negativ pe care l-a avut pandemia pentru inchirieri masini aeroport Sibiu, insa aceasta este o alta discutie, care nu face subiectul articolului de azi.

Inchirieri masini aeroport Sibiu | Sibiu-Rentacar.ro

inchirieri masini aeroport Sibiu

Revenind la Hertz, restructurarea companiei s-a dovedit a fi un proces imposibil de realizat, din cauza faptului ca in mare parte, datoria sa este formata din obligatiuni in valoare de 14,4 miliarde de dolari, utilizate pentru a se achizitiona autovehicule pentru inchiriere prin filiale financiare. Obligatiile au fost cumparate de fonduri de pensii sau investitii, ceea ce a marit numarul celor implicati si a determinat ca acordul de restructurare sa fie aproape imposibil de realizat.

De la momentul in care si-a anuntat falimentul, Hertz va functiona sub protectia legilor insolventei, facand eforturi pentru a se salva.

Sursa foto: https://pixabay.com