Ce tip de asigurari sa alegi atunci cand inchiriezi o masina

Inchirierea unei masini a devenit o practica din ce in ce mai comuna printre soferi in ultimii ani, multi dintre acestia preferand sa apeleze la aceasta varianta in dauna unui drum mult mai lung la volanul masinii personale pana la destinatia finala. Cu o experienta semnificativa in spate in aceasta industrie, castigata de-a lungul anilor, si noi, cei de la Sibiu-Rentacar.ro iti spunem ca optiunea inchirierii unei masini se poate dovedi a fi extrem de buna pentru tine. Totusi, pentru a avea o experienta cat mai buna in acest sens, iti recomandam sa acorzi atentie anumitor aspecte.

Unul dintre cele mai importante aspecte in cazul caruia trebuie sa ai grija atunci cand esti in cautarea unor masini de inchiriat din Sibiu face referire la asigurarile pe care ti le ofera compania de inchirieri. In special daca este pentru prima data cand apelezi la astfel de servicii! In functie de tipul de asigurare pentru care vei opta vei putea fi scutit de anumite plati suplimentare care pot interveni in cazul unor eventuale evenimente nedorite. Totusi, iti spunem ca nu ai de ce sa te sperii! Bineinteles insa, cel mai bine este sa fii informat si sa stii ce trebuie sa alegi atunci cand vine vorba despre asigurari.

Asigurarea de raspundere civila RCA

In pretul inchirierii este inclusa si asigurarea de raspundere civila RCA. Asa cum probabil ca stii deja, aceasta asigurare acopera prejudiciile provocate de tine altor participanti la trafic. Conform legislatiei in vigoare, asigurarea RCA acopera despagubiri atat pentru pagubele materiale, cat si pentru vatamarile corporale survenite in urma unui accident rutier. Este important sa stii insa de la bun inceput care este limita prevazuta de aceasta asigurare. In cazul in care crezi ca limita este prea scazuta, te poti gandi la optarea pentru o asigurare complementara.

Asigurari complementare la inchirierea unei masini

Asigurarile de tipul CDW (Collision Damage Waiver) presupun reducerea valorii garantiei. Spre exemplu, este redusa raspunderea financiara in cazul unui accident pana intr-o anumita suma. Exista, bineinteles, si anumite exceptii, respectiv cazurile in care asigurarea de tip CASCO a autoturismului nu acopera defectiunile in cauza.

Masini de inchiriat din Sibiu | inchirieri auto in Sibiu | Sibiu-Rentacar.ro

masini de inchiriat din Sibiu

Cea mai completa asigurare pentru care poti opta insa este SCDW - Super Collision Damage Waiver. Prin aceasta asigurare ai garantia ca nu va mai trebui sa platesti nimic suplimentar in cazul in care masina a fost avariata din vina ta. Evident, si in acest caz se aplica aceeasi exceptie descrisa in randurile anterioare.

WLC Rent a Car este una dintre cele mai bune optiuni pe care le poti lua in considerare in cazul in care iti doresti sa apelezi la astfel de servicii de inchirieri auto in Sibiu. In orice caz, fie ca iti doresti inchirierea unei masini pentru cateva zile, fie ca ai nevoie de inchirierea unui autoturism pe termen lung, noi iti recomandam sa acorzi o atentie majora asigurarilor pentru care poti opta, activarea acestora scutindu-te de un stres suplimentar de care nu ai nevoie!

Sursa foto: https://www.pexels.com