Ce sa vizitezi intr-un week-end in apropiere de Sibiu

Zona Sibiului este, fara doar si poate, una dintre cele mai ofertante zone ale tarii noastre din punct de vedere turistic. Asa ca nu este de mirare ca primeste in fiecare saptamana turisti din toate colturile tarii si nu numai. Desigur, anul 2020 s-a dovedit a fi unul special, criza provocata de pandemia de coronavirus dand mai mult sau mai putin peste cap planurile calatorilor. Chiar si asa insa, in conditiile in care la aceasta ora nu se mai poate vorbi aproape deloc despre calatorii in afara granitelor, turismul intern s-a bucurat de o crestere in popularitate, nu putini fiind cei care si-au dat seama ca este un moment perfect pentru a isi cunoaste mai bine tara!

Daca nu esti chiar din Sibiu, dar iti doresti sa faci cateva plimbari in jurul orasului, o masina inchiriata se poate dovedi extrem de utila. Asadar, daca esti in cautarea unor servicii de rent a car din aeroportul Sibiu, poti apela cu cea mai mare incredere la WLC Auto, o companie cu experienta in domeniu si cu o flota numeroasa de masini. In functie de nevoile pe care le ai, poti opta fie pentru o masina de dimensiuni mici, fie pentru o masina de familie. Sau iti poti indrepta atentia chiar catre un crossover care sa iti permita sa te indepartezi de la soselele asfaltate.

Acum poate ca te intrebi ce ai putea vedea intr-un week-end in apropiere de Sibiu, nu-i asa?! In zona exista mai multe optiuni. Spre exemplu, la numai cativa kilometri de Sibiu vei gasi Cetatea Sfantului Mihai - sau Cisnadioara. Biserica fortificata de aici a fost construita in anii 1100 - 1200 si a rezistat pana in ziua de astazi, pana la aceasta ora nefiind nevoie de interventii asupra constructiei initiale.

Daca te indepartezi putin de Sibiu, pe DN1 Sibiu - Brasov, vei da la un moment dat de Carta, un sat care adaposteste abatia cisterciana construita in anii 1205 - 1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei. 270 de ani mai tarziu, manastirea a fost desfiintata in cele din urma de regele Matei Corvin. Prea multe nu au mai ramas in picioare, insa inca se pot vizita ruinele bibliotecii si ale dormitoarelor calugarilor cistercieni, turnul care a fost construit mai tarziu si casa parohiala.

Rent a car din aeroportul Sibiu | masini de inchiriat in Sibiu | Sibiu-RentaCar.ro

Rent a car din aeroportul Sibiu

Daca ajungi in judetul Sibiu nu trebuie sa ratezi nici Valea Viilor, care este considerat de multi drept cel mai frumos sat din Romania, fiind inclus in patrimoniul UNESCO inca din anul 1999. In 2012, satul a fost inclus in ghidul oficial al celor mai frumoase sate din tara noastra.

Tot in apropiere de Sibiu mai poti vizita si Biserica fortificata din Cisnadie, Biserica - Cetate Frauendorf sau Cetatea Slimnicului (Stolzenburg). De vizitat sunt multe, iar o masina inchiriata iti va usura treaba, iar tu te vei putea bucura de un week-end fantastic alaturi de cei dragi. Asadar, daca esti in cautarea unei masini de inchiriat in Sibiu, nu ezita sa apelezi la Sibiu-RentaCar.ro si sa-ti alegi masina pe care doresti sa o conduci.

Sursa foto: https://www.pexels.com