4 defectiuni tehnice care pot sa apara la masina personala cand nu circuli cu ea

Nefolosite foarte multa vreme, masinile personale se pot deteriora intr-atat de mult, incat sa nu le mai puteti folosi in parametri normali. Facand o paranteza, daca va incadrati in aceasta categorie, a celor care utilizeaza masina proprie foarte rar, nu mai bine luati in serios idea de a apela la serviciile de inchirieri? Rent a car Sibiu, de exemplu.

Sa detii o masina pe care sa o lasi in parcare foarte mult timp te poate afecta din mai multe puncte de vedere. In primul rand, poti fi afectat de o lege ale carei norme pedepsesc proprietarii de masini care “uita” de acestea. In al doilea rand, sunt defectiuni tehnice care pot surveni in perioada in care nu va urcati deloc la volanul masinilor pe care le aveti, defectiuni pentru care trebuie neaparat sa contactati mecanici auto specializati!

Freonul din instalatia de aer conditionat se evapora

Este foarte important sa stiti ca dupa o perioada indelungata, in care nu ati folosit deloc masina personala, freonul din instalatia de aer conditionat incepe sa se evapore. Asta inseamna ca nu veti mai putea folosi sistemul de climatizare in conditii optime si nu veti putea seta temperatura in autoturism asa cum va doriti. Garniturile se pot crapa, iar freonul se scurge din instalatie prin fisurile aparute in timp. Ulterior, mecanicii pot identifica fisurile doar cu ajutorul unei substante speciale de contrast.

Bateriile auto se descarca atunci cand masina nu este utilizata

O alta problema cu care este posibil sa va confruntati daca nu va utilizati frecvent masina este aceea ca bateriile auto nefolosite se descarca. Ca pont, daca intr-o zi vreti sa va urcati la volan si sa plecati la drum, dar observati ca masina nu porneste, intrati pe site-ul Sibiu-Rentacar.ro, inchiriati o masina si rezolvati-va toate problemele pana cand inlocuiti bateria.

Deformarea anvelopelor

Atunci cand nu miscati autoturismele pentru foarte mult timp, anvelopele se pot deforma. Din cauza faptului ca presiunea din cauciucuri scade progresiv, partea lor inferioara se aplatizeaza. Nu va lasati descurajati, daca aceasta este singura problema pe care o aveti. Apelati la rent a car Sibiu pentru a cauta in oras anvelopele potrivite, dar si pentru a achizitiona toate celelalte componente pe care trebuie sa le schimbati si, ulterior, va veti putea bucura din nou de masina personala!

Rent a car Sibiu | Sibiu-Rentacar.ro

Rent a car Sibiu

Deteriorarea injectoarelor

Nu in ultimul rand, este bine sa aveti in vedere ca injectoarele se pot deteriora. In general, atunci cand masinile sunt nefolosite pentru prea multa vreme, pe ele apar depuneri de particule de praf, dar si alte reziduuri, motiv pentru care injectoarele se blocheaza. Ideal este sa mergeti cu autoturismele pe care le detineti la mecanici auto specializati, care sa curete injectoarele.

Bucurati-va de masinile personale, ingrijiti-le in mod corespunzator si astfel va veti putea folosi de ele o perioada indelungata. Daca va confruntati, insa, cu una dintre problemele anterior mentionate, nu ezitati sa inchiriati un autoturism, cel putin pana rezolvati tot ce va propuneti!

Sursa foto: https://www.pexels.com